Denk mee over de toekomst van Kruishoutem-Zingem!

Zowel in Kruishoutem als Zingem zijn de besturen volop bezig met de voorbereiding van de fusie van beide gemeenten. Maar hoe vindt u zelf dat die nieuwe gemeente er zou moeten uitzien? Opzet is vanzelfsprekend dat u er als burger beter van wordt. Daarom gaan we graag met u in gesprek. We  nodigen u uit om hierover na te denken tijdens het burgerforum op donderdagavond 4 mei 2017 om 19.30 u. in de Griffel in Zingem.

Voordat de principiële beslissing tot fusie tussen Kruishoutem en Zingem werd genomen, werden al hoorzittingen georganiseerd waar u als inwoner uw mening kon geven. Er werd ook een onafhankelijk onderzoeksbureau aangesteld om te onderzoeken of de fusie een goede zaak is voor de beide gemeenten.

Maar ook vandaag, in de concrete voorbereiding van onze nieuwe toekomst, willen we u als inwoner horen. Dit betekent dat we tijdens het burgerforum op 4 mei niet alleen vertellen hoe we ons als besturen voorbereiden op de fusie, maar dat we vooral willen luisteren naar  hoe de nieuwe gemeente er volgens u moet uitzien. Wat vindt u belangrijk? Welke kansen ziet u? Waar moet het bestuur volgens u zeker rekening mee houden?

Het burgerforum zal worden begeleid door externe deskundigen. Zij zullen alle  inbreng  op een overzichtelijke manier samenvatten, zodat we er als besturen mee aan de slag kunnen.

Praktisch

  • Burgerforum fusie Kruishoutem-Zingem
  • Wanneer: donderdag 4 mei 2017,  onthaal vanaf 19.00 u., start om 19.30 u.
  • Waar: De Griffel, Ouwegemsesteenweg 90, Zingem.

We sluiten af met een hapje en een drankje.

Gelieve voor 27 april 2017 in te schrijven via vragen@fusiekz.be of telefonisch via 09 333 71 84 (Kruishoutem) of 09 389 01 00 (Zingem). U ontvangt dan een week vooraf nog een herinnering met de laatste details.

Meer info over het fusietraject vindt u op deze site.

Comments are closed.